Hoppa till innehåll
Varsinais-Suomen kylät

Öppna Byar - Finlands största publikevenemang

Öppna Byar

Öppna Byar -dagen firas över hela landet den 12 juni som ett online evenemang också i år. Under dagen kan byarna publicera till exempel videon, fotogallerier, historiker, visa upp friluftsleder eller utflyktsmål och sända podcasts. Innehållet är fritt så länge materialet/evenemanget är online.

Teman i år är särskilt utflyttning till landet och lokal turism och dagens hashtags på finska är #AvoimetKylät, #TeeSeKylillä och #MaalleAsumaan. Förutom byar vill vi också ha kommuner från Egentliga Finlands Byars verksamhetsområde med och marknadsföra tomter samt bostäder under dagen.

Dagens publiceringskanaler är byarnas och kommunernas egna webbplatser och Facebook sidor. Länkar till digitalt material samlas in i samband med anmälningarna och publiceras på den nationella Öppna Byar evenemangskartan. Att publicera digitalt material kan göras med låg tröskel. Det viktigaste är att lyfta fram de underbara byarna i vårt område, så nu är det ett bra tillfälle att ta i bruk digitala färdigheter.

Ni kan anmäla er till evenemanget:

Mer information: www.avoimetkylat.fi

Marknadsföringsmaterial för byarna:  www.avoimetkylat.fi/tapahtuma-aineistot/

________________________________________________________________________________

Öppna Byarnas -dag som ordnas år 2021 är åttonde i ordningen.  I fjol firades dagen endast digitalt men år 2019 var 51 byar med runt omkring i landskapet. Byaverksamhet i Finland rf koordinerar dagen riksomfattande, i vårt landskap ansvarar Egentliga Finland byar rf för arrangemangen.

Ett öppet webbinarium angående Öppna Byarnas -dag ordnas 25.3.2021 kl. 18-19. Utbildningen sker på distans via Teams-plattformen. Utbildningen är gratis och temat är byaevenemangets kommunikation och marknadsföring.