• AKTUELLT

 • ARKIV

 • Öppna byarnas dag 2017

  På Öppna Byarnas dag önskar byar runt om i Finland alla välkomna att bekanta sig med byarnas verksamhet, byinvånarna och servicen i byarna. Under dagen är det möjligt att göra en avstickare till närbelägna byar, bekanta sig med för en själv obekanta byar eller bara göra en rundtur i lanskapet. Syftet med dagen är att föra fram livet i byarna, samt byarnas aktiva verksamhet och utbud genom ett stort jippo runt om i landet.

  I år är också byarna i Egentliga Finland inbjudna att medverka i dagen, som arrangeras den 10.6. 2017. För arrangemanget av byarnas mångsidiga begivenheter svarar byarnas aktiva invånare, föreningar, företag oh aktörer. De regionala byaföreningarna står tillsammans med Byaverksamhet i Finland rf för arrangemang, information och marknadsföring av dagen.

  Öppna Byar är en del av Finlands självständighets hundraårs-jubileums program år 2017. Jubileumsårets bärande tema Tillsammans sitter utmärkt i byaverksamheten.

  avoimetkylat.fi sidorna sammanställs i en karta, de deltagande byarna och evenemangen, likaså kontaktuppgifterna på områdets kontaktpersoner d.v.s. de regionala byaombudsmännen. Om inte din egen by ännu deltar, var en glad angivare!

  Bekanta dig gärna med fjolårets program: vskylat.fi
  De byar som vill vara med  ska anmäla sig senast 27.3. till Egentliga Finlands Byar.
  Mer information följer när våren närmar sig!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  *